Karkkilan kirjaston vapaaehtoiset nettiopastajat auttavat esimerkiksi arjessa tarvittavien verkkopalveluiden ja erilaisten laitteiden kuten tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen käytössä.
Nettiopastajat pitävät vastaanottoa kirjastolla joka tiistai tammi-helmikuun ajan ja tarvittaessa vielä maaliskuun alussa. Opastukseen voi saapua joko kello 10 tai kello 11 ilman ennakkoilmoittautumista. Opastajia on seitsemän ja kirjastolaiset osallistuvat opastamiseen tarpeen mukaan, joten aikoja riittää monelle avuntarvitsijalle. Toisinaan voi joutua odottamaan kello 11 alkavaa opastusaikaa, johon on todennäköisesti vähemmän tulijoita.
Opastus on maksuton ja kestää pääsääntöisesti tunnin kerrallaan. Mukaan voi ottaa oman laitteen, jonka käyttöön tarvitsee opastusta. Internetin ja tavallisen tietokoneen käyttöä voidaan opetella myös kirjaston laitteilla. Kannattaa huomioida että opastuksissa ei tehdä laitteiden asennuksia eikä hoideta opastettavan raha-asioita.
Opastustoiminta perustuu Vanhustyön keskusliiton toimintamalliin. Kahdestaan rauhallisen vertaisoppaan kanssa iäkäskin henkilö oppii internetin ja laitteiden käyttöä. Kaikki ovat kuitenkin iästä riippumatta tervetulleita hyödyntämään nettiopastajien osaamista. Kevättalven jälkeen toimintaa jatketaan seuraavan kerran syksyllä, joten kannattaa hyödyntää opastusmahdollisuutta hyvissä ajoin.
Myös uudet opastajat ovat tervetulleita mukaan, niin saamme jaettua apua yhä useammille. Opastajaksi haluavat voivat olla yhteydessä kirjastonjohtaja Sirkka Ylanderiin, 044 767 4641 tai sirkka.ylander(a)karkkila.fi.
Karkkilan kaupunginkirjasto
Valtatie 26, 03600 Karkkila
Tiedustelut p. 044 767 4642
Karkkilan kaupunginkirjastossa vietetään 28.2. Kalevalan ja karjalaisuuden päivää. Suomen lähimpään sukukieleen pääsee tutustumaan karjalankielisellä satutunnilla klo 16.30-17.00. Satutunnille ovat tervetulleita osallistumaan kaikenikäiset karjalan kielestä kiinnostuneet.
Karjalan kieli on Suomessa kotoperäinen vähemmistökieli, jota on puhuttu yhtä kauan kuin suomeakin. Ei-alueellisen vähemmistökielen aseman se sai kuitenkin vasta vuonna 2009. Karjalan kielen on voinut ilmoittaa äidinkielekseen vuodesta 2011 lähtien. Karjala jaetaan yleisesti kahteen eri kieleen: aunuksen karjalaan eli livviin ja varsinaiskarjalaan eli vienaan. Sitä ei kuulu sekoittaa niin sanottuihin suomen karjalanmurteisiin eli Pohjois-Karjalan savolaismurteisiin ja Etelä-Karjalan kaakkoismurteisiin.
Elias Lönnrot keräsi kansanrunoaineistoaan Kalevalaan myös Vienan Karjalassa, jossa runonlauluperinne eli pitkään. Karjalankielinen Kalevala antoi kuitenkin odotuttaa itseään. Kalevala ilmeistyi vuonna 2009 Zinaida Dubininan kääntämänä livviksi ja vuonna 2015 Raisa Remšujevan kääntämänä vienaksi. Vienaksi on käännetty myös Mauri Kunnaksen mukaelma Koirien kalevala. Kirjaston suornukodvussa eli satutunnilla satuja pääsee kuulemaan kummallakin karjalan kielimuodolla.
Tapahtuma kuuluu juhlavuoden 2017 ohjelmistoon.
Marja-Riitta Romanaisen näyttely " ei oo todellista - maalauksia toden rajamailta" Galleria Framille, Valtatie 3, Karkkila. Avoinna ti, ke ja pe 10-17 ja la 10-13.
Karkkilan Pojat ry:n järjestämään hiihtokouluun ovat tervetulleita 6-14-vuotiaat lapset ja nuoret, lähtötasosta riippumatta. Mukaan mahtuu 20 nopeimmin ilmoittautunutta. Keskitymme perinteiseen hiihtotyyliin, mutta halukkaille on mahdollisuus myös vapaan hiihtotyylin opetteluun.
Harjoittelu tapahtuu lumi- ja latutilanteen mukaan joko Vattolan pellolla, järven jäällä tai Milliksellä ja tavoitteena on tehdä myös hieman pidempi laturetki Toivikkeen majalle. Hiihtokoulu päättynee 5.3., jolloin valmistaudumme samana päivänä järjestettäviin Nappulahiihtoihin, johon myös hiihtokoululaiset voivat halutessaan osallistua.
Hiihtokoulu järjestetään viikoilla 4-9 sunnuntaisin klo 10-11.30. Aikataulu voi muuttua lumi- tai valmentajatilanteesta johtuen, mutta pyrimme joka tapauksessa järjestämään 6 hiihtokoulukertaa.
Ilmoittautumisia otetaan vastaan sähköpostitse kripahoo(at)hotmail_piste_com, josta Kristo vastailee myös hiihtokoulua koskeviin kyselyihin. Hiihtokoulun hinta on 20 € ja maksuohjeet ilmoittautuneille tulevat sähköpostitse. Valmentajina toimivat Kristo Halme ja Timo Serenius sekä useampi apuvalmentaja, mutta valmentajiksi/apuvalmentajiksi otetaan mieluusti mukaan hiihtoa harrastaneita aikuisia tai nuoria.
Karkkila työn, juhlan ja kulttuurin keskiössä - Allan Riikosen valokuvien suurnäyttely
Suomen Valimomuseon Galleria Bremer (Bremerintie 10), avoinna 9.4. asti la-su klo 12-15 sekä sopimuksen mukaan.
Kiitokseksi runsaista kävijämääristä ja saaduista tunnistustiedoista museoon on viimeisen viikonlopun ajan vapaa sisäänpääsy. Vielä on siis mahdollista osallistua aikamatkalle 1950-70 –lukujen Karkkilaan! Ja ehkäpä saadaan vielä tietoa viimeisiin, tunnistettaviin kuviinkin. Näyttelyssä on yli 200 valokuvaa, joista suurin osa on esillä nyt ensimmäistä kertaa. Näyttelyn teemat vaihtelevat Karkkilan katunäkymistä urheilutapahtumiin ja Osuusliike Tuesta Högforsin tehtaaseen.
Tapahtuma kuuluu juhlavuoden 2017 ohjelmistoon.
Karkkilan kaupunki
Valtatie 26 D
03600 Karkkila
Y-tunnus 0127046-7
Laskutusosoitteet
Verkkolaskut:
Verkkolaskuoperaattori:
CGI
Välittäjän tunnus:
003703575029
Verkkolaskuosoite:
003701270467
Kaupungin puhelinvaihde:
(09) 4258 3600
Palvelupiste Serveri:
(09) 4258 3755
palvelupiste@karkkila.fi
Kirjaamo:
kirjaamo@karkkila.fi